Kurs om evnerike barn

Vil du vite mer om evnerike barn? Da kan jeg (Kari Kolberg) komme og holde kurs. Her går jeg nærmere inn hvordan vi kan gjenkjenne et evnerikt barn i barnehage eller skole, og hva vi kan gjøre for å møte barnet/ungdommen faglig og sosialt. Fokus er hele tiden på det praksisnære.

Lurer du på noe, ta gjerne kontakt med meg via Krumelurebloggens Facebookside.


 

Tusen takk for at du har gitt meg nye briller til å se elevene mine med! (kursdeltaker)

Kurs på skoler og i barnehager (plandager og fellestid)

Jeg har ofte vært i fellestid på ulike skoler og holdt en to-timers innlegg om elevgruppen og tilpasset opplæring. I tillegg har jeg gjennomført heldagskurs på flere plandager, både via Bro Aschehoug og på egen kjøl.

Siden jeg har jobbet som styrer i (verdens beste) barnehage har jeg holdt flere barnehagekurs de siste årene, både halvdagskurs og personalmøte-på-kveldstid-kurs. Det blir flere barnehagekurs fremover.

Du er et fyrverkeri av en kursholder! Takk for at du viser et så stort engasjement og samtidig klarer å legge temaet frem slik at jeg ser både nåværende og tidligere elever med andre briller. (kursdeltaker)

Kommunale kurs

Jeg har holdt følgende store kommunale kurs i senere tid:

  • Bærum kommune: del av teamet som kurset lederne og 1-2 lærere fra alle skolene i Bærum 2015-2016 .
  • Skedsmo kommune: jeg har på oppdrag fra PPA i Skedsmo kurset alle lærere, spesialpedagoger, skoleledere og rådgivere i PP-tjenesten i skoleåret 2016-2017.
    I tillegg har jeg gjennomført 6 samlinger skoleåret 2017-2018 med fordypningskurs for lærere, ledere og spesialpedagoger som ønsket dybdekunnskap.
  • Skedsmo kommune: påmeldingskurs for barnehagene 2017.
  • Ullensaker kommune: plandag for alle lærerne i Ullensaker, mars 2018, via Bro Aschehoug.
  • Oslo kommune: flere kurs for Utdanningsetaten, men også plandager på ulike skoler og kurs i fellestid på enkeltskoler.

Påmeldingskurs

Siden 2015 tilbys kurset «Evnerike elever» hos Bro Aschehoug (som nylig byttet navn til BRO AOF). Sjekk nettsiden med kursbeskrivelse her. Tidligere holdt jeg kurset for Gyldendal Kompetanse.

Det viktigste jeg lærte på kurset med deg? At jeg skal tenke utenfor boksen. Det har vært uvurderlig i møtet med min nåværende elev. Takk! (kursdeltaker)

Østlandsk lærerstevne

På Østlandsk Lærerstevne har jeg holdt kurs om evnerike elever i 2013 og 2014 sammen med Jørgen Smedsrud (som har en spesialpedagogikk-master og p.t. er doktorgradsstipendiat med tematikk evnerike barn ved UiO). Begge ganger på frivillig basis. (Nå for tiden strekker ikke tiden til for å holde denne type gratis kurs.)

Høyskoler og universiteter

Høsten 2015 ble jeg hentet inn som ekstern foreleser for masterstudentene i tilpasset opplæring på Høyskolen i Hedmark. Stas å komme tilbake til egen utdanningsinstitusjon!

Min fagfellevurderte artikkel «Evnerike elever» (i denne boken) har i flere år vært brukt som pensum ved lektorutdanningene i Oslo og Bergen.

Bor du langt unna Oslo og muligheten for påmeldingskurs?

Husk at Foreldrenettverket Lykkelige Barn har et nettverk av personer over store deler av Norge som kan tilby informasjon/foredrag til skoler og barnehager.  For avtale nærmere kan du sende e-post til formidling (alfakrøll) lykkeligebarn.no – eller se http://www.lykkeligebarn.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..