Nordisk Talentnettverk

nordisk_talentnetvaerkslogoDen første felles nordiske talentkonferanse ble arrangert på Sorø i Danmark i august 2013. Vi var samlet hos Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter der den danske talentpleie innenfor realfag holder hus, ScienceTalenter.dk.

Den 30. august 2013 stiftet vi så Nordisk Talentnettverk, et nettverk for lærere, pedagoger og forskere som ønsker å samarbeide for å bli bedre på å ivareta talentene i skolen. 

Vi har i dag medlemmer fra Norge, Sverige, Danmark og Finland. Norske medlemmer i styringsgruppen for Nordisk talentnettverk er Ella Idsøe og Kari Kolberg.

Les gjerne Manifestet for det nordiske talentsamarbeidet, vedtatt 30.8.2013.

Det er vigtigt, at vi i Norden bygger videre på vores unikke skolesystem og udvikler et talent- miljø, som afspejler de nordiske værdier og velfærdssamfund og iværksætter talentudviklingen i et nordisk inklusionsperspektiv.

Nettverket har et formål formulert slik:

Formålet er at fremme en kultur i de nordiske uddannelsessystemer, som skaber læringsmiljøer, der opmuntrer, stimulerer og gør en dyd ud af at fremelske talenternes potentiale og lader dem udvikle sig lige så langt deres evner rækker.

Den 2. felles Nordisk Talentkonferanse ble avholdt 27.-29. august 2014. Samtidig arrangerte vi en felles nordisk Talent Camp der ungdommer fra de nordiske land fikk komme sammen hos ScienceTalenter, lære og møte andre talenter. De norske deltakerne kom fra Osloskolen og Stavangerskolen.

Nordisk Talentnettverk 2015: 14.-15. august

Den 3. nordiske talentkonferansen avholdes i august 2015, også den i lokalene til Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter på Sorø i Danmark. Denne gangen har vi valgt å legge konferansen til lørdag og søndag  15. og 16. august. Dette fordi den store World Gifted-konferansen går av stabelen i Odense fra 10. til 13. august.

Program og bilder fra de første to konferansene finnes på nettsiden hos ScienceTalenter.dk her.

Fra 2016 er tanken at konferansen skal flytte rundt til de nordiske land, og slik spre kunnskap om talentarbeidet til praktikere og forskere rundtom i Norden. Vi gleder oss til dette!

Én kommentar til “Nordisk Talentnettverk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..