ECHA: Det europeiske talentnettverket

European Council for High Ability skriver:

«Over hele Europa er det en økende bevissthet rundt talentfulle individers særskilte behov. I de senere år har vi også sett en økende interesse for å se nærmere på talentfulle/evnerike barn, noe som har skapt nye former for praksis i det europeiske utdanningssystemet, samt mange nye forskningsprogrammer og studier. Vi ser også en vekst i antall foreninger for foreldre til talentfulle barn og faktisk en økende bekymring for talentfulle mennesker i alle aldre.

ECHA ble dannet som følge av en overveldende etterspørsel etter samordning fra de fleste europeiske land. ECHA har som mål å fungere som et kommunikasjonsnettverk for å fremme utveksling av informasjon mellom personer som er interessert i talentutvikling: lærere, forskere, psykologer, foreldre og evnerike/talentfulle mennesker selv. Etter hvert som ECHA-nettverket fortsetter å vokse, vil tilbudet for evnerike/talentfulle mennesker forbedres, noe som er gunstig for samfunnet som helhet.»

La meg legge til:

Styret i ECHA ledes av Presidenten, Professor Peter Csermely (som du også kan se på TEDx-videoen «The TAO of Talent«). På ECHA-konferansen i september 2012 snakket han også om «Talent Support Networks«. Nestleder er Professor. Dr. Christian Fischer fra International Centre for the Study of Giftedness ved Universitetet i Münster. Resten av styret består av dyktige (og hyggelige) fagpersoner fra flere europeiske land.

ECHA utgir fagtidsskriftet High Ability Studies som er et av de viktigste tidsskriftene innenfor «Gifted Education». Medlemmer i ECHA får High Ability Studies tilsendt. Se mer om High Ability Studies hos Taylor & Francis Online her: http://www.tandfonline.com/loi/chas20

Annenhvert år arrangerer ECHA sin konferanse. Den 13. ECHA-konferansen fant sted i september 2012 ved Universitetet i Münster i Tyskland. Temaet var «Giftedness across the lifesplan». Den neste (og 14.) internasjonale ECHA-konferansen  arrangeres i Slovenia i september 2014 og får temaet «Re:thinking giftedness. Giftedness in the digital age» (jeg gleder meg!) For å følge nyheter om ECHA-konferansen i 2014, følg @ECHA2014 på Twitter.

Dersom du er interessert i fagområdet evnerike barn eller «giftedness» oppfordres er herved til å melde deg inn i ECHA. Innmelding gjør du på denne lenken her.

Lurer du på noe? Jeg er ECHAs korrespondent i Norge, så ta gjerne kontakt med meg via bloggmailen min (som er krumelure5 (at) gmail (dot)com). ECHA har også en fagruppe på Facebook. Bli gjerne med der også!

Velkommen til ECHA! Hilsen Kari 🙂

2 kommentarer til “ECHA: Det europeiske talentnettverket

Kommentarer er stengt.