Evnerike barn – «born or made»?

Photo courtesy of chrisroll at Freedigitalphotos.net

Invester tid, penger og oppmerksomhet, så kan ethvert barn utvikle seg til et svært høyt nivå, sier mange. Andre mener derimot at evnerike barn er født, ikke bare med et talent, men også med en sterk indre drivkraft som driver dem til å VILLE mestre.

Så, ER evnerike barn et produkt av arv, eller miljø? (Eller kanskje begge deler?)

Sjekk denne videoen fra Voice of America der de bl.a. intervjuer den kjente amerikanske psykologen Ellen Winner (forfatter av boken «Gifted Children. Myths and Realities» som forøvrig anbefales! Du finner den her hos Adlibris). I videoen intervjuer de to unge menn, en gitarist og en danser, som i sin barndom ble pekt ut som vidunderbarn, eller «prodigies». Det er interessant å se hva også disse sier i dag.

Sjekk videoen her:

Some say given enough time, money and instruction, any child can develop a special expertise, but others insist gifted children are born, not only with talent, but a drive to master it at an early age. VOA’s Susan Logue examines the issue:

Are Gifted Children Born or Made?

Photo courtesy of chrisroll at Freedigitalphotos.net

Én kommentar til “Evnerike barn – «born or made»?

Kommentarer er stengt.