Man «er på trykk» i ny pedagogikkbok!

Kan jeg få lov til å rope et stort «hurra»? Nei, ber ikke om lov en gang – er jo min blogg 😀

Hurra!

PedBokGlad og fornøyd… Ja, for nå er boken «Pedagogikk 8.-13. trinn; profesjonsutdanning av lærere» utkommet på Gyldendal Akademisk. Redaktører er Eli Kari Høihilder og Lars Lingås fra Høyskolen i Vestfold.

Og som kap. 23 finner du «De evnerike elevene» av Kari Kolberg (dvs. meg, Krumelure) 🙂

 

Det er viktig å ha i bakhodet at disse elevene først og fremst er barn/ungdommer, og dernest har de sterke evner. Evner som har stor innvirkning på hvordan de lærer, og hvordan de interagerer med andre. Hvilken rolle de inntar i klasserommet, følger av disse evnene, men også av hvordan de møtes av oss i skolen. Den evnerike eleven har det samme behovet for å bli sett, få relevante fremovermeldinger og støttende stillas i læringsarbeidet som alle andre elever. Denne eleven vil bare ha behov for litt annerledes hjelp og støtte, og derfor trenger vi kunnskap også om denne elevgruppen når vi planlegger og gjennomfører vår undervisning. (Kolberg, 2014)

Ellers er boken fylt med mange gode kapitler av forfattere som Terje Ogden, Stephen Dobson, Halvard Tjora ++

Boken finner du hos Adlibris.no her. hos forlaget Gyldendal Akademisk her.

4 kommentarer til “Man «er på trykk» i ny pedagogikkbok!

  1. Gratulerer, så bra at de har tatt med et kapittel om evnerike barn! Og ekstra stas at du fikk bidra. Tok du kontakt selv eller ble du forespurt?

Kommentarer er stengt.