Man «er på trykk» i ny pedagogikkbok!

Kan jeg få lov til å rope et stort «hurra»? Nei, ber ikke om lov en gang – er jo min blogg 😀

Hurra!

PedBokGlad og fornøyd… Ja, for nå er boken «Pedagogikk 8.-13. trinn; profesjonsutdanning av lærere» utkommet på Gyldendal Akademisk. Redaktører er Eli Kari Høihilder og Lars Lingås fra Høyskolen i Vestfold.

Og som kap. 23 finner du «De evnerike elevene» av Kari Kolberg (dvs. meg, Krumelure) 🙂

 

Det er viktig å ha i bakhodet at disse elevene først og fremst er barn/ungdommer, og dernest har de sterke evner. Evner som har stor innvirkning på hvordan de lærer, og hvordan de interagerer med andre. Hvilken rolle de inntar i klasserommet, følger av disse evnene, men også av hvordan de møtes av oss i skolen. Den evnerike eleven har det samme behovet for å bli sett, få relevante fremovermeldinger og støttende stillas i læringsarbeidet som alle andre elever. Denne eleven vil bare ha behov for litt annerledes hjelp og støtte, og derfor trenger vi kunnskap også om denne elevgruppen når vi planlegger og gjennomfører vår undervisning. (Kolberg, 2014)

Ellers er boken fylt med mange gode kapitler av forfattere som Terje Ogden, Stephen Dobson, Halvard Tjora ++

Boken finner du hos Adlibris.no her. hos forlaget Gyldendal Akademisk her.

About Krumelure (Kari K)

Norwegian Teacher & Gifted Advocate, blog at Krumelurebloggen.no about giftedness in Norway. Lektor/kontaktlærer/spesialrådgiver. Kursholder - elever med stort læringspotensial (#evnerike) og tilpasset opplæring. Styringsgruppen Nordisk Talentnettverk. ECHA-Correspondent to Norway, Delegate of World Council for Gifted and Talented Children. Twitter: @Kariekol E-mail: Krumelure5@gmail.com

Posted on 12/05/2014, in EvnerikeBarn and tagged , , . Bookmark the permalink. 4 kommentarer.

  1. Gratulerer, så bra at de har tatt med et kapittel om evnerike barn! Og ekstra stas at du fikk bidra. Tok du kontakt selv eller ble du forespurt?

  1. Tilbaketråkk: Man «er på trykk» i ny pedago...

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: