Snart World Gifted-konferanse og inntrykk fra Parent Day 2015 i Odense

logoWCGTCJa, så er man i Odense og klar for World Gifted-konferansen 2015 som går igang i morgen. Jeg må innrømme at det er stas være her. Både for å treffe andre som er interessert i det samme fagfeltet, men også for å lytte til – og samtale med – så mange av de «store navn» jeg har lest artikler og bøker av siden 2009. Mennesker som har bidratt i feltet i 20, 30, 40 år… Det er til å bli månebedotten av enkelte ganger (takk Cecilie, det begrepet passet!).

I 2012 dro jeg for første gang på en internasjonal konferanse, ECHA-konferansen 2012 i Münster, Tyskland. Også da satt jeg gjentatte ganger med en klyp-meg-i-armen følelse. Hyggelige folk, kunnskapsrike forskere som formidlet godt. Den gang satt jeg og ønsket meg at flere norske kolleger kunne delta og lære av disse navnene. Noen særs engasjerte lærere (og andre) jeg kjenner har ønsket intenst å reise, men med planuke & skolestart rett rundt hjørnet har det vært nei å få. (Skulle så gjerne hatt dere her!) Men vi er ihvertfall litt flere enn 2 norske i uken som kommer. Hurra for det!

I dag, søndag, «tjuvstartet» vi litt på konferansen ved at flere av de «store» navnene på feltet hadde sagt ja til å delta på en egen «Parent Day» og dele av sine kunnskaper. Mange danske og noen svenske foreldre hadde tatt turen, i tillegg til at flere engelskspråklige foreldre/fagpersoner deltok.  Vi er flere som har twitret en del i løpet dagen (emneknagg #GTparent15 ), så sjekk gjerne Twitter og se hva som finnes.

Sterkest inntrykk i dag gjorde nok familien McCluskey som sammen ga sine perspektiver på  «ADHD – disorder or a gift» – sjekk foredragets beskrivelse her og boken som Dr. Ken McCluskey har skrevet: «Understanding ADHD – our personal story«. (Når en forelder får beskjed av rektor på skolen at «ditt barn er det verste barnet som noen sinne har gått her»… Riktignok er dette barnet i dag nesten 40, men det gjør noe med en datter og en familie å ha det slik. Sterkt!)

Parent Day har en egen nettside: http://parentday.worldgifted2015.com der det står mer om de ulike foredragene, og det finnes en egen «community» side på Conferize.com som kan sjekkes ut dersom man ønsker mer informasjon.

Det er verdt å sende en stor takk til  Tina, Susanne, Ulla og dere andre som på frivillig basis har arrangert dagen for så mange foreldre som ønsker mer kunnskap.

gleder jeg meg til i morgen og resten av dagene denne uka. Er du nysgjerrig på World Gifted-konferansen, sjekk ut konferanseboken i pdf-utgave her, og nettsiden http://worldgifted2015.com. Twitter-brukere kan følge emneknaggen #WCGTC15. Får jeg tid til å blogge, så deler jeg her. Vi får se hva uken bringer.

PS: Neste mulighet for konferanse innenfor dette feltet er den europeiske ECHA-konferansen som arrangeres i Wien i mars 2016 (http://www.echa2016.info ), og så er det World Gifted-konferanse igjen om 2 år – i juli – i Australia (nettside kommer).