Ønsker du å lære mer om temaer som gjelder evnerike barn? Har du lyst til å delta på konferanser med ulike eksperter som holder foredrag om evnerike barn, men har ikke reisebudsjettet i orden?
Da har jeg en løsning!
Ved å lage deg en avatar i Second Life kan du være med på forskjellige foredrag innenfor «gifted education» uten å forlate kjøkkenbordet eller sofakroken.
Høres det fristende ut?
De virtuelle møtene for kunnskap om evnerike barn organiseres av The Global Center for Gifted and Talented Children, GCGTC.
Formålet er å dele kunnskap og erfaringer om «gifted education» og målgruppa er studenter, pedagoger, foreldre og andre interesserte. Konseptet ble startet av Roya Klinger som er grunnlegger av det bayerske «Bavarian Center for Gifted and Talented Children» og det første virtuelle møtet ble holdt i august 2010. Siden har det vært ulike temaer hver måned, og nye eksperter kommer til etter hvert.
Second Life-konferansen er åpen for alle – og det koster ingen ting å delta.
Det eneste du må gjøre i forkant er:
1) Last ned SecondLife-applikasjonen og installer den i PC’en din (http://secondlife.com/)
2) Lag deg en avatar i SecondLife (http://secondlife.com/whatis/avatar/?lang=en-US
3) Send navnet på avataren til GCGTC ( info – at – gcgtc.com)
4) For å være med trenger du hodetelefoner og mikrofon.
5) Møtet finner sted på denne «adressen» i SecondLife: http://slurl.com/secondlife/Degar/229/86/59
Neste virtuelle konferanse om Gifted Education i Second Life finner sted den 26. mai kl. 21.
Da holdes en forelesning av Professor Françoys Gagné som er mannen bak Differentiated Model of Giftedness and Talent (DMGT) som er i bruk både i USA og Australia. Professor Gagné er en anerkjent forsker som har publisert mye på både fransk og engelsk innenfor temaet «gifted education». Hans seneste forskning har vært innenfor 1) studier av mennesker med multiple talenter 2) samspillet mellom forutsetninger, interesser, personlighet og miljøfaktorer i valget av talentområde, og i fremgang innenfor talentområdet 3) Forutsetningenes rolle teorier om talentutvikling innen utdanning, kunst og sport.
Spennende! Den blir jeg med på!Takk skal du ha.
Det kan være lurt å øve litt på forhånd 🙂
Da har Professor Gagné informert om temaet for foredraget den 26. Mai: «Building talents on the foundations of giftedness.»