Foreldre glad for forskning på barnehagebarn – Aftenbladet.no

Det er gledelig å se at Stavanger Aftenblad følger opp nyhetssaken fra i går om Senter for Atferdsforskning sin forskning på evnerike barn.

I dag er det et intervju med Bjørn Fredriksen fra Foreldrenettverket Lykkelige Barn:

Hvis begavede barn først får hjelp på ungdomsskolen, er det for sent, mener foreldrenettverk for høyt begavede barn.

via Foreldre glad for forskning på barnehagebarn – Aftenbladet.no.

I tillegg har Aftenbladet intervju med assisterende kommunalsjef Sigurd Aukland i Klepp kommune. Jeg er ikke overvettes begeistret for deskens valg av overskriften om at «Klepp kommune vil dyrke barnetalenter» – egnet til å misforstås og til å få enkelte pigger til å sprette ut!

Men Sigurd Aukland sier:

- Forskningsprosjektet er rettet mot alle unger og hva som skal til for at de skal lykkes i skolen. Men så er det særlig utfordringer knyttet til barn med særlige talenter, om de nå skal kalles, begavede, evnerike, skoleflinke eller talentfulle. Dette er et område hvor det er blitt gjort lite i Norge

Gå til Aftenbladet.no: Klepp vil..

Statssekretær Elisabet Dahle i Kunnskapsdepartementet synes det er bra med forskning på dette området fordi vi trenger mer kunnskap om hvordan disse barna kan få et bedre tilbud både i barnehagen og når de begynner på skolen. Honnør til statssekretæren 🙂

—————-
Nå har jeg forresten registrert bloggen på Bloggurat.

Én kommentar til “Foreldre glad for forskning på barnehagebarn – Aftenbladet.no

Kommentarer er stengt.