EU om #evnerike: «Rules of Procedure on supporting talent in the European Union»

I Europaparlamentet jobber man for øyeblikket med tiltak for å hjelpe evnerike og talentfulle barn og unge. Nå ligger et konkret forslag fremme til avstemming: «Rules of Procedure on supporting talent in the European Union».

Blir dette forslaget vedtatt (må ha 50% av stemmene i Europaparlamentet) skal det danne:

legal basis for including talent support more systematically into the decision-making processes of the European Union

Selve dokumentet finner du her

Mer informasjon finner du her.

I dokumentet nevnt over refereres det bl.a. til at man søker å opprette flere europeiske talentsentere, slik som dette i Budapest: Talent Centre Budapest

The desire to establish a Budapest-based European Talent Centre arose at the International Talent Support Conference in 2011, organised as part of the Hungarian EU Presidency programme. In the final declaration of the Conference, hosting also the First European Talent Day, the participants proposed «to create a European Talent Centre – Budapest to foster, co-ordinate and monitor the joint European talent support activity».

Som «utenforland» kan vi bare observere og krysse fingrene, men spennende er det!

20121123-224348.jpg

About Krumelure (Kari K)

Norwegian Teacher & Gifted Advocate, blog at Krumelurebloggen.no about giftedness in Norway. Lektor/kontaktlærer/spesialrådgiver. Kursholder - elever med stort læringspotensial (#evnerike) og tilpasset opplæring. Styringsgruppen Nordisk Talentnettverk. ECHA-Correspondent to Norway, Delegate of World Council for Gifted and Talented Children. Twitter: @Kariekol

Posted on 23/11/2012, in EvnerikeBarn, Nyheter, Skole, Tilpasset undervisning and tagged , , , . Bookmark the permalink. Kommentarer er skrudd av for EU om #evnerike: «Rules of Procedure on supporting talent in the European Union».

Kommentarer er stengt.

%d bloggere like this: