Congratulations to Potential Plus UK!

Etter å ha eksistert som veldedig stiftelse i UK i 46 år har den britiske organisasjonen The National Association for Gifted Children bestemt seg for å endre navn. Fra 4. februar 2013 heter de Potential Plus UK.

Hvorfor ønsket organisasjonen å bytte et godt innarbeidet navn etter så mange år?
Leder Denise Yates forteller at dette har vært en lang prosess; ordet «gifted» har nærmest vært et hinder for å nå frem i arbeidet, og det er i realiteten lite konsensus om ordets reelle betydning.

Hun sier videre:

We believe that having High Learning Potential is only the beginning of a child’s journey and not the end. What our children and young people need are opportunities to try new things, motivation, aspiration, hard work, self belief and parental and professional support. With these things our children will have a greater chance of achieving personal success. Without them, their potential may never be maximised, to the detriment of the child and our economy in general.

Our name change is a significant departure for the gifted and talented world. By focusing on the elements of success rather than the identification of who it should apply to, we are hoping that we will be improving the long term chances of each and every child in this country.»

Krumelure gratulerer med nytt navn og ønsker fortsatt lykke til med viktig arbeid!

Mer informasjon finner du hos http://www.potentialplusuk.org

2 kommentarer til “Congratulations to Potential Plus UK!

    1. Enig. Og så var det en kontakt som sa «high learning potential PLUS hard work, potential PLUS opportunity, potential PLUS another exceptionality, potential PLUS working memory» 🙂

Kommentarer er stengt.