Et tilsvar til Tom Hetlands vås om «de flinke»

Forrige ukes beretning i Stavanger Aftenblad om den evnerike gutten som fikk problemer i skolen samt andre artikler om evnerike barns situasjon ble fredag med ett kontant avvist av den lokale kommentator (og tidligere sjefsredaktør) Tom Hetland.

Han presterte å snu situasjonen 180 grader på hodet:

Spør ikke hva skolen kan gjøre for de flinke, men hva de flinke kan gjøre for skolen!

Joda. Kunnskapsrik den der. Kvalmende ideologisvada som muligens er ment som et spark til «de ressurssterke», men som snarere blir et lyskespark til en gruppe som ofte ligger langt nede. I tillegg lager han en salig grøt av «de flinke» og «evnerike». Akkurat det siste kan vi kanskje ikke bebreide ham for. Det gjøres ofte. Svært ofte. – Og det kommer av en katastrofal kunnskapsmangel i store deler av vårt langstrakte.

Er du i tvil om skolen trenger kunnskap om evnerike barn? Les Majas historie (her for del 1 og her for del 2), eller les et konkret eksempel om hvordan man kan snakke om flaks i skolen her.)

Denne uken tar heldigvis lederen for Oppvekststyret i Stavanger til motmæle mot Herr Hetland. Les her:

Flink mann tar feil om «de flinke»

Aftenbladets Tom Hetland er en reflektert mann, som jeg alltid leser med interesse. Men kronikken hans «Er dei smarte eit problem?» var sikkert velment, men dessverre innholdsmessig en stor skuffelse.

Les resten her: Flink mann tar feil om «de flinke» – Aftenbladet.no.

About Krumelure (Kari K)

Norwegian Teacher & Gifted Advocate, blog at Krumelurebloggen.no about giftedness in Norway. Lektor/kontaktlærer/spesialrådgiver. Kursholder - elever med stort læringspotensial (#evnerike) og tilpasset opplæring. Styringsgruppen Nordisk Talentnettverk. ECHA-Correspondent to Norway, Delegate of World Council for Gifted and Talented Children. Twitter: @Kariekol E-mail: Krumelure5@gmail.com

Posted on 28/02/2013, in EvnerikeBarn, Nyheter and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: