Danske komikere har blitt «protektorer for begavede børn»

Image courtesy of Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net

Image courtesy of Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net

Herlig! Den danske foreningen Gifted Children – søsterorganisasjon til det norske foreldrenettverket Lykkelige Barn – har holdt på noen år og har totalt 1400 familier som medlemmer.  På danskenes Frokost-TV i dag kom den store nyheten at de to komikerne Lasse Rimmer og Christian Fuhlendorff har blitt «protektorer» for evnerike barn i Danmark.

Lasse Rimmers skriver som begrunnelse for at han har takket ja til dette:

Hvis man er rigtig god til fodbold, så ligger verden bogstaveligt talt for ens fødder. For når det gælder sport, så tør vi godt stimulere og værdsætte de dygtigste. Der er førstehold og Team Danmark, professionelle forbilleder og et engageret foreningsliv.

Men når det gælder boglig begavelse, så er Danmark ret skidt kørende med hensyn til at stimulere skuffens skarpere knive. Det er ærgerligt, for præcis lige som det gælder for sporten, så bliver bredden i en skoleklasse også hjulpet af, at man husker at stimulere de dygtigste.

Begavede børn kan også blive tabt af undervisningssystemet. Når et barn keder sig, så smuldrer opmærksomheden, skarpheden, lysten til at dygtiggøre sig. Og det kan hverken børnene eller Danmark være tjent med.

Klok mann! – Se resten av begrunnelsen her.

Se også dette herlige intervjuet med to fyrer med skarpt hode og oppfinnsomme ord hos Morgen-TV her:  http://go.tv2.dk/morgentv/id-67342746.html (Legg bl.a. merke til når de to kloke komikere drar ivei om IQ-målinger og standardavvik på slutten. Fikk reporteren en smule panikk der? 😉 )

Gratulerer til GiftedChildren.dk som også avholder sitt symposium til helgen!

Én kommentar til “Danske komikere har blitt «protektorer for begavede børn»

Kommentarer er stengt.