NRK Radiodokumentaren om #evnerike barn i skolen

Vil du høre en historie om hvordan evnerike barn kan ha det i norsk skole? Lån øret til NRK Radiodokumentaren lørdag 2. november kl. 10 på P2. 

Fredrik endte opp som klassens bølle. Han slåss, hatet skolen og klarte ikke å konsentrere seg. Da han ble testet av PPT var svaret: Et begavet barn. Hvorfor klarer ikke norsk skole å fange opp de smarteste blant oss?

Dokumentaren har fått tittelen «For smart for norsk skole», noe jeg kan mene mangt og meget om. Men det er ikke det viktigste. Jeg håper du vil lytte til historien om Fredrik, og historien til voksne Sverre som reflekterer over egen barndom og hvorfor han hoppet av skolen som ganske ung.

Begge historiene viser mye av hvorfor evnerike barn ikke nødvendigvis «klarer seg selv», slik man ofte kan tenke dersom man primært beholder bildet av den høytpresterende eleven foran i pannebrasken. Evnerike barn KAN være de flinke, pliktoppfyllende, velfungerende lærerhjelperne som kanskje kommer fra et hjem med lange bokhyller. Men de kan også komme fra et hjem som ikke alltid evner å støtte barnet (som Sverre) eller havne i «utagerende-frustrasjonsbombe»-atferd som gjør at skolen snarere tenker «diagnose» eller «det må være noe hjemme» (som Fredrik).

Radiodokumentaren: For smart for norsk skole 02.11.2013 – kl. 10.03 (varighet 47 minutter). 

Lenke til programmet: http://radio.nrk.no/serie/radiodokumentaren/MDUP01004413/02-11-2013

Min kronikk som publiseres på NRK Ytring, «Over snittet, under radaren», finnes her

  • Se også NRK Fordypning (artikkel om radiodokumentaren) «For smart for norsk skole» her.

Én kommentar til “NRK Radiodokumentaren om #evnerike barn i skolen

Kommentarer er stengt.