Noen artikler fra Norge

Temaet evnerike/særbegavede barn dukker opp i media med ujevne mellomrom. I anledning at den første norske fagboken om evnerike elever kom i juni 2011 hadde Aftenposten to artikler: «Slet med leksene, hadde kjempe-IQ» og «»Skoleforskere bekymret for de smarteste barna.» Den etterfølgende nettpraten finner du her: «Smarte elever faller utenfor.»
Artiklene ble fulgt opp dagen etter. Lederen av utdanningskomiteen Marianne Aasen (Ap) erkjenner at norsk skole ikke har kommet langt nok når det gjelder denne gruppen elever: «Tar selvkritikk om smarte barn

Tidligere har A-magasinet også skrevet om Grunde (da 10 år):  «Gutten som så gjerne ville lære«. Grunde er 10 år og et svært begavet barn. I Norge er det et problem.

Klikk.no har de også hatt noen små artikler om temaet.
Se bl.a. her: http://www.klikk.no/foreldre/smabarn/article417820.ece