Utvikling av talenter i alle barn – Schoolwide Enrichment Model (SEM)

I dag vil jeg bare anbefale deg å lese om «The Schoolwide Enrichment Model». Dette er et program for å gi «beriking» av undervisning, men også å dra nytte av «gifted education»-pedagogikken innenfor hele skolen.

«The major goal of the SEM is the application of gifted education pedagogy to total school improvement

Mye info. ligger åpent hos University of Connecticut og The NEAG Center for  Gifted Education and Talent Development:

The Schoolwide Enrichment Model (SEM) (Renzulli, 1977; Renzulli & Reis, 1985, 1997) is widely implemented as an enrichment program used with academically gifted and talented students and a magnet theme/enrichment approach for all schools interested in high-end learning and developing the strengths and talents of all students.

The major goal of the SEM is the application of gifted education pedagogy to total school improvement. The SEM provides enriched learning experiences and higher learning standards for all children through three goals; developing talents in all children, providing a broad range of advanced-level enrichment experiences for all students, and providing advanced follow-up opportunities for young people based on their strengths and interests.

The SEM focuses on enrichment for all students through high levels of engagement and the use of enjoyable and challenging learning experiences that are constructed around students’ interests, learning styles, and preferred modes of expression.

Her finner du mer: Schoolwide Enrichment Model (SEM).

About Krumelure (Kari K)

Norwegian Teacher & Gifted Advocate, blog at Krumelurebloggen.no about giftedness in Norway. Lektor/kontaktlærer/spesialrådgiver. Kursholder - elever med stort læringspotensial (#evnerike) og tilpasset opplæring. Styringsgruppen Nordisk Talentnettverk. ECHA-Correspondent to Norway, Delegate of World Council for Gifted and Talented Children. Twitter: @Kariekol E-mail: Krumelure5@gmail.com

Posted on 21/11/2012, in EvnerikeBarn, Skole, Tilpasset undervisning and tagged , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: