Osloskolen tør der andre nøler? «Får et forsprang i matematikk»

Herved bringes nok en nyhet fra Osloskolen: 27 elever fra 7. trinn ved ulike skoler har nå startet ekstra undervisning på 8. trinnsnivå i matematikk ved Frydenberg ungdomsskole.

Og hvordan få «lov til» å strekke seg i matematikkfaget dersom du er elev ved Lakkegata, Hasle, Sinsen eller Løren skole? Jo, du blir plukket ut på «bakgrunn av ambisjoner og interesser«.

Også andre skoler deltar i samme type samarbeid mellom barneskoler og ungdomsskoler. Utdanningsetaten skriver at det finnes lignende tilbud på bl.a. Apalløkka, Ris, Skøyenåsen, Brannfjell, Engebråten, Nordberg og Holmlia.

Og Utdanningsetaten forsikrer videre at elevene skal få fortsette å jobbe på sitt nivå også videre i skolen:

Når elevene begynner i 8. trinn på ordentlig så vil de følge klassens undervisning som normalt, men lærerne vil samtidig følge de opp spesielt med egen tilpasset undervisning

Og hva sier elevene selv om tiltaket?

– Jeg håper vi kan ha litt progresjon. I min klasse går vi gjennom det samme igjen og igjen.

Det er allerede et visst press fra sentralt hold om at kommune-Norge må tilrettelegge for at faglig sterke ungdomsskoleelever skal få ta fag på videregående nivå. (Se bl.a. her.)

Når Utdanningsetaten og de enkelte skolene i Oslo setter igang prosjekter for elever som ønsker faglige utfordringer tidligere enn regjeringen hittil har sett for seg, synes jeg de skal ha ros. Det er godt å se at noen tenker utenfor boksen!

Les mer om tiltaketi Oslo her: Får et forsprang i matematikk – Utdanningsetaten – Oslo kommune.

Én kommentar til “Osloskolen tør der andre nøler? «Får et forsprang i matematikk»

Kommentarer er stengt.