Evnerike barn tema hos #Ettermiddagen på TV2

Temaet evnerike barn er i vinden om dagen! Først med historien om familien som flytter til Danmark i ren desperasjon, deretter skoleforsker Ella C. Idsøes kronikk i Aftenposten – «Hvem er disse barna?«. Så onsdag denne uken var representanter fra foreldrenettverket Lykkelige Barn på besøk i programmet Ettermiddagen hos TV2.

Dag Emanuel er evnerik, og husker de første månedene av sin skolestart som veldig positiv. Men etter første halvår på skolen skar deg seg: han var da ferdig med det de skulle jobbe med ut fjerde klasse, og medelever hadde begynt å mobbe ham. 

Mobbing av evnerike barn har jeg skrevet om før. Se f.eks. historien fra denne jenta som forteller hvordan det var å være henne i blogginnlegget «I femte klasse er det annerledes, nå mobber alle deg».

Med i studio hos Ettermiddagen er også sosiolog Tove Hagenes som har skrevet en masteroppgave om familiene til evnerike barn og deres møte med den norske skolen («Begavede barn i norsk skole. Hvordan opplever foreldrene barnas og sitt eget møte med skolen?»)

Se artikkel og intervjuet med Tove Hagenes og familien fra Lykkelige Barn hos TV2 her.

About Krumelure (Kari K)

Norwegian Teacher & Gifted Advocate, blog at Krumelurebloggen.no about giftedness in Norway. Lektor/kontaktlærer/spesialrådgiver. Kursholder - elever med stort læringspotensial (#evnerike) og tilpasset opplæring. Styringsgruppen Nordisk Talentnettverk. ECHA-Correspondent to Norway, Delegate of World Council for Gifted and Talented Children. Twitter: @Kariekol

Posted on 16/08/2013, in EvnerikeBarn, LykkeligeBarn, Nyheter, Skole and tagged , , . Bookmark the permalink. 1 kommentar.

%d bloggere like this: