A-magasinet om #evnerike barn!

Husker du familien som i pur desperasjon flyktet fra norsk skole til Danmark?

«Gir opp norsk skole – flykter til Danmark» (august 2013)

Reportasjen fra i fjor høst følges i dag opp av A-magasinet i reportasjen «For smarte for norsk skole«.

Her får du se hvordan vesle Vilde og familien nå har det etter et halvt år på den danske Mentiqa-skolen, og du treffer familien som fortalte til Barnehage.no om hvordan de opplevde norsk barnehage, og hvilken løsning de til slutt valgte da gutten deres hadde det vondt (fra De begavede barna – Barnehage.no juli 2013).

Måtte flytte fra Norge«Måtte flytte fra Norge for å finne skolegleden» står det så treffende på A-magasinets nettsider nå… (se bildet). Og det er jo DET det handler om. Ikke foreldre med overdrevne ambisjoner, ikke Nobelprisen i det fjerne… Bare rett å slett det å få være «meg selv» (som et av barna hos Mentiqa beskriver det), å få bruke hodet, og å ha det godt 🙂

Se også Aftenposten TV sin reportasje:  På denne skolen får elevene være så smarte de vil – Aftenposten.

Aftenposten lørdag 8.2.2014 følger opp saken fra A-magasinet. De har intervjuet evnerike Dag Emmanuel som sier

– Ofte får jeg høre: «Åh, skulle ønske jeg hadde så høy IQ som deg». Mange tenker at det er noe positivt, men det er jo ikke det. Det er ikke noe å ønske seg. Man tenker veldig voksent. Å finne venner det går an å identifisere seg med er vanskelig. På skolen får man ikke nok utfordringer. Det kan gå bra, men da må man først klare å nedkjempe alt det negative, sier Dag Emmanuel.

Les artikkelen hos Aftenposten her: «Med bra lærere og en venn eller to kan livet bli ganske greit«

For smarte for norsk skole (Aftenposten.no, februar 2014)

(PS: Husker du også den første historien i A-magasinet fra 2008: «Gutten som så gjerne ville lære«? Ta en kikk på den også! 🙂 )

About Krumelure (Kari K)

Norwegian Teacher & Gifted Advocate, blog at Krumelurebloggen.no about giftedness in Norway. Lektor/kontaktlærer/spesialrådgiver. Kursholder - elever med stort læringspotensial (#evnerike) og tilpasset opplæring. Styringsgruppen Nordisk Talentnettverk. ECHA-Correspondent to Norway, Delegate of World Council for Gifted and Talented Children. Twitter: @Kariekol E-mail: Krumelure5@gmail.com

Posted on 07/02/2014, in EvnerikeBarn, Nyheter and tagged , , , . Bookmark the permalink. 3 kommentarer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: